March 25, 2023

Goedkope elektrische scooter – een wapen tegen de opwarming van de aarde

Auto-uitlaatgassen en industriële emissies zijn de grootste bron van smog, de meest prominente vorm van vervuiling buitenshuis. Omdat ze het grootste aantal auto’s van het land hebben, krijgen steden meestal de dupe van de gevolgen van luchtverontreiniging. Dit kan worden ervaren tijdens de warmere maanden van het jaar wanneer de hitte intenser lijkt dan zou moeten. Dit wordt veroorzaakt door het broeikaseffect, ook wel bekend als de opwarming van de aarde. Dit gebeurt wanneer koolstofdioxide, een van de producten van verbrande brandstof, zich ophoopt in de atmosfeer. Een ander nadelig effect van luchtverontreiniging is de aantasting van de ozonlaag, wat ons kwetsbaar kan maken voor ultraviolette straling. Luchtverontreiniging kan ook zure regen veroorzaken omdat bepaalde verontreinigende stoffen zich kunnen combineren met de waterdruppels in de lucht, waardoor deze zuurder wordt.

Hoe de opwarming van de aarde te stoppen

Luchtvervuiling verminderen is de beste manier om de aarde te beschermen tegen de opwarming van de aarde en het optreden van zure regen. Dit kan worden gedaan door het gebruik van voertuigen op gas te verminderen. Wat de meeste mensen zich niet realiseren, is dat een korte rit van anderhalve kilometer naar het winkelcentrum tot 70 procent meer vervuiling kan veroorzaken dan een autorit van tien kilometer met meerdere tussenstops. Het gebruik van alternatieve transportmiddelen zoals goedkope elektrische scootmobie die een dag per week geen benzine nodig hebben, zal de vuile lucht zeker met 20% verminderen.

Een betere optie

Voor korte ritten kan lopen naar uw bestemming een goed alternatief zijn voor het rijden op een SUV die een lager benzineverbruik heeft en 3 tot 5 keer meer kan vervuilen dan gewone auto’s. Als je een hekel hebt aan wandelen, kun je overwegen om een goedkope elektrische scooter aan te schaffen. Dit is niet alleen een grote hulp voor het milieu, het helpt u ook om uw gaskosten te verlagen.

Aangezien benzine erg duur is geworden, zal de keuze voor een goedkope gasscooter in plaats van een auto de reiskosten aanzienlijk verlagen. Motoren kunnen bijna gratis worden gebruikt. Het enige wat je hoeft te doen is de stekker een paar uur in het stopcontact te steken. Na enige tijd opladen, kan de capaciteit gelijk zijn aan die van een gasscooter van 2000 kilometer per gallon. In plaats van je tank voor elke rit te vullen met dure brandstof, kan de batterij van een goedkope elektrische scooter eenvoudig worden opgeladen met een stroomvoorziening van 13 ampère.

Een ander groot voordeel van het hebben van een elektrische scooter is dat je hem gemakkelijk in je huis of appartement kunt opbergen. Omdat hij geen benzinedampen heeft en nooit olie lekt, zal hij je appartement niet vuil maken. Geen van je buren zal klagen over je goedkope elektrische scooter omdat hij geen geluid maakt. Gasmotoren maken een erg hard geluid en zijn in sommige buurten meestal verboden.

Omdat de elektrische scooters van tegenwoordig geavanceerde elektronische bedieningselementen hebben, zijn ze ook efficiënter en kunnen ze een enorme hoeveelheid koppel produceren zonder dat er veel pk’s voor nodig zijn. In feite kan een elektromotor van 1 pk evenveel koppel produceren als een benzinemotor van 3 pk.

Een goedkope elektrische scooter is niet alleen goed voor het milieu, het kan je ook nog eens veel geld besparen. Het is een goedkope en handige optie voor voertuigen op gas. Daarom is het niet langer alleen kinderspeelgoed, maar een vervoermiddel voor alle leeftijden.