March 25, 2023

Vergelijkingen van elektrische rolstoelen en scootmobielen

Zo onafhankelijk mogelijk zijn naarmate we ouder worden, is belangrijk voor ons welzijn. Wanneer u wordt geconfronteerd met beperkte mobiliteit of het onvermogen om te lopen, zijn er oplossingen met mobiliteitshulpmiddelen, waaronder elektrische rolstoelen en scootmobielen. Scooters en rolstoelen gebruiken beide hetzelfde type batterij en kunnen tot 24 kilometer rijden zonder op te laden. Hieronder vindt u een lijst met de voor- en nadelen van hun vergelijkingen:

Elektrische rolstoelen

Er zijn honderden combinaties van functies waarmee rekening moet worden gehouden met betrekking tot elektrische rolstoelen. Alles, van aandrijfbesturingsopties tot topsnelheid tot kantel- en ligpercentages. Een goed uitgeruste rolstoel kan tot  15.000 kosten.

Voordelen van elektrisch aangedreven rolstoelen

• Zowel binnen als buiten te gebruiken

• Ze zijn gemakkelijk te manoeuvreren

• Zeer zwaar, waardoor ze duurzaam en stabiel zijn

Nadelen van elektrisch aangedreven rolstoelen

• Niet gemakkelijk te vervoeren; te zwaar voor traditionele liften

Scootmobielen

Er zijn vier categorieën mobiliteits-, motor- of scootmobielen beschikbaar. Veel mensen hebben verschillende scooters voor gebruik binnenshuis, buitenshuis en op reis.

Reisscooters – Ook wel compacte scooters genoemd, ze zijn ontworpen voor eenvoudige en snelle montage en demontage. Ze werken goed zowel binnen als buiten op verharde vlakke oppervlakken. Reisscooters zijn licht van gewicht en kunnen gemakkelijk worden vervoerd in luchtvaartmaatschappijen, bussen en treinen.

Scooters met 3 wielen – 5x vierwiel scootmobielen met 3 wielen hebben twee wielen aan de achterkant en één aan de voorkant. Ze werken binnenshuis goed omdat ze een kleine draaicirkel hebben, waardoor ze gemakkelijk om de hoek kunnen manoeuvreren. Ook bieden deze scooters veel beenruimte.

Scooters met 4 wielen – Het vierde wiel verhoogt de stabiliteit en zorgt voor een soepelere rit op oneffen oppervlakken. Afhankelijk van de grootte en draaicirkel zijn sommige 4 wiel scooters beter geschikt voor buiten. Vergeleken met scooters met 3 wielen bieden scooters met 4 wielen meer comfort, hogere snelheden en een langere levensduur van de batterij.